Nieuws

Handbal Houten professionaliseert back-office

19 september 2017
www.handbalhouten.nl
“Handbal Houten groeit. Daar zijn we erg blij mee, maar tegelijkertijd levert dat meer werk op voor onze vrijwilligers. Het is sowieso al lastig om vrijwilligers te vinden en dan willen we dat zij zo min mogelijk tijd kwijt zijn met administratieve zaken. Daarom zijn wij eind 2016 in zee gegaan met Club-assistent in Drunen. Zij bieden een volledig verenigingspakket, met als doel om vrijwilligers van een vereniging te ontzorgen. In januari van dit jaar is de website live gegaan (volledig responsive en met een eigen app!). Verder werken wij nu met de nieuwsbrief, activiteitenkalender en het documentenbeheer.”


 

Aan het woord is Norbert Herremans, secretaris van Handbal Houten en verantwoordelijk voor de backoffice. Met een aantal vrijwilligers is de vereniging een avond te gast bij de mensen van Club-assistent: “Nu is het tijd voor een volgende stap. Vanavond kijken de penningmeester en haar assistent naar de contributie-inning, het hoofd van onze TC naar het spelervolgsysteem en de webmaster naar e-ticketing en narrowcasting.”

Corné van Hooren van Club-assistent is trots op de website van Handbal Houten. “De site is netjes en bovengemiddeld. Handbal Houten is een ambitieuze klant wat ook te zien is in het resultaat. Heel gaaf ook dat deze klant stap voor stap meer gebruik maakt van de functionaliteiten die Club-assistent biedt!
En er is nog veel meer mogelijk: je kunt polls en enquêtes maken, procedures vastleggen, barrooster maken, verhuur van ruimtes en materiaalbeheer. Ook het app-gebruik zou meer gestimuleerd kunnen worden. Niet alleen door de leden, maar ook door de staf. Elke trainer kan bijvoorbeeld de aanwezigheid tijdens trainingen bijhouden wat terug te zien is in de app. Verder is het natuurlijk een prima app om naast je wedstrijdprogramma de nieuwsberichten te lezen en te zien welke activiteiten er door de club georganiseerd zijn.”

Ondertussen komt er een schaal met worstenbroodjes binnen. Het is duidelijk dat we hier in Brabant op bezoek zijn. De innerlijke mens komt hier niets te kort!
“Inmiddels gebruiken nu zo’n 150 verenigingen ons pakket waarvan ook enkele handbalverenigingen”, vervolgt Corné zijn verhaal. “Maar of je nu een sportvereniging, business-club, harmonie of personeelsvereniging bent, wij hebben voor elke vereniging een oplossing die past!”

Handbal Houten is hier in elk geval erg tevreden mee. “Er is zo veel mogelijk met het pakket van Club-assistent!”, meldt Norbert enthousiast. “We moeten oppassen dat we niet te veel tegelijk willen. Niet dat werken met het pakket lastig is. Integendeel, de back-site is erg intuïtief. Maar het werkt gewoon het beste om alle onderdelen gefaseerd in te voeren. Dat is ook wel toevertrouwd aan onze webmaster, wiens rol overigens compleet veranderd is. Hij is meer een applicatiebeheerder geworden, maar in de persoon van Rainier Meuken hebben we een hele goeie. We zijn erg blij met hem!”

Corné kan dat beamen: “De samenwerking met Rainier is prettig en hij is lekker kritisch, maar dat komt het pakket ten goede. Opmerkingen van klanten leiden vaak tot verbeteringen en wij gaan gewoon door met innoveren. Als Handbal Houten eenmaal alle modules in gebruik heeft genomen, hebben wij ongetwijfeld weer nieuwe ontwikkeld!”

Inmiddels is het 21.30 uur. Alle modules zijn besproken en de vrijwilligers van Handbal Houten zijn onder de indruk. Enthousiast napratend stappen ze in de auto. Corné kijkt ze nog even na en maakt dan gauw nog wat aantekeningen over nieuwe ideeën die hij zelf deze avond heeft opgedaan…

Voor meer informatie:
- https://www.club-assistent.nl/
- https://www.handbalhouten.nl/ 
- https://www.facebook.com/HandbalHouten (like deze pagina en blijf op de hoogte van alle (sportieve) ontwikkelingen van Handbal Houten en de voortgang van de backoffice).

 
www.handbalhouten.nl
Kaarten en seizoenkaarten voor dit seizoen zijn inmiddels te bestellen op https://www.handbalhouten.nl/tickets. Nieuw dit seizoen is… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Martin Veldhuizen interviewde in de reeks Zomerstops van het AD speler Jarn van Gool: Naam: Jarn van Gool Leeftijd: 26… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Met al die aandacht op social media kan het je bijna niet ontgaan zijn: HV Duiven bestaat 40 jaar en viert feest! De heren van The… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Met veel plezier verzorgden drie heren van The Dome/Handbal Houten vanochtend een gasttraining op het Handbalzomerkamp in Arnhem. Tom… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven