Nieuws

Alphadeuren/Houten promoveert naar eerste divisie!

01 april 2012
Via winst in de laatste wedstrijd van het seizoen hebben de handballers van Alphadeuren/ Houten promotie naar de eerste divisie afgedwongen. Een 24-27 overwinning tegen directe concurrent MHV uit Mill bleek voldoende voor een fantastische afsluiting van het seizoen. Concurrent twee WHC liet namelijk punten liggen en de laatste concurrent Vlug en Lenig kan niet promoveren. Als V&L haar laatste wedstrijd wint, speelt zij nog wel een beslissingswedstrijd tegen Houten om het kampioenschap in de Hoofdklasse B.

Houten begint de wedstrijd met 1 punt achterstand op koploper MHV. De Brabanders zijn in eigen huis nog ongeslagen en de bomvolle, feestelijke sporthal in Mill rekent op het kampioenschap. Op beide teams staat veel druk en de spanning is op de gezichten af te lezen. Met aan beide kanten een 6-0 dekking gaat de strijd in de eerste minuten gelijk op. Maar na zo’n 15 minuten in de eerste helft lijkt het of MHV beter met de druk omgaat. De verdediging van Houten staat een aantal keren niet goed en MHV loopt weg naar een voorsprong van 12-9. Dan kantelt de wedstrijd. Houten keeper Joep de Reuver verricht een aantal prima reddingen en weet twee strafworpen te stoppen. Houten knokt zich terug met vooral een aantal mooi scores van de linker opbouwer Robin Jansen. Als het rustsignaal klinkt, staat er een zenuwslopende 14-13 op het scorebord.

Professioneel
Houten begint gretig en ontspannen aan de tweede helft. En Joep de Reuver etaleert steeds meer een fantastische vorm van de dag. Onder leiding van Hans van Dijk en spelverdeler Jorick de Bruijn zet Houten haar aanvallen rustig en professioneel op. Al snel lopen zij uit naar een voorsprong van 15-19. MHV is duidelijk van slag en weet in de eerste 12 minuten van de tweede helft maar twee keer te scoren. Toch blijft het een zinderende wedstrijd. Het Brabantse publiek gaat er nog eens achter staan. Maar op de tribune is het net zo’n sportieve strijd als op het veld. Het Houtense publiek weet intussen dat WHC punten heeft laten liggen en ruikt een sensatie. In die spreekwoordelijke heksenketel komt MHV nog terug tot 23-25. Maar in de laatste vijf minuten blijft Houten overeind. De volledig verdiende overwinning van 24-27 is de opmaat voor een uitbarsting van geluk bij de Houtenaren. Een feestje dat nog tot in de kleine uurtjes is doorgegaan. Promotie is afgedwongen. Misschien volgt er nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Dat zou dan de kers op de taart van een fantastisch seizoen zijn.

Scores
Joep de Reuver (keeper) stopt maar liefst 3 penalty’s, Robin Jansen 11, Hans van Dijk 7, Jelmer Klomp 5 (1 penalty), Bas Vijlbrief 2
en Jorick de Bruijn 2

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >