Nieuws

Thies Berendsen geen last van druk

08 september 2017
www.handbalhouten.nl
Houten begint morgen aan een nieuw eredivisieseizoen. Thies Berendsen is één van de nieuwelingen. “Met wedstrijddruk heb ik wel leren omgaan.”

De 23-jarige linkerhoekspeler is afkomstig van Hurry-up, waarmee hij de afgelopen drie seizoenen in de BeNe League speelde. Zijn overstap mag voor sommigen opmerkelijk zijn, de Apeldoorner denkt er zelf anders over. “Vanuit mijn woonplaats is het vijf kwartier rijden naar Zwartemeer. Die afstand brak mij steeds meer op, ook omdat ik niet iedere week zeker was van speeltijd. Ik verloor het plezier en wilde zelfs stoppen met handballen. Totdat Rick mij belde.”

Berendsen doelt op Rick Louw, de coach die Nieuwegein verruilde voor Houten. “Na het gesprek met Rick raakte ik enthousiast. Het werd mij duidelijk dat ik hier een grotere kans op speelminuten heb. Dat de reisafstand een halfuur korter is én dat ik niet langer in mijn eentje hoef te rijden, speelde ook een rol. Want Rens Knegten en Jelmer Schaap, die ik al jaren ken en net als ik uit Apeldoorn komen, kozen eveneens voor Houten. We hebben het vaak zo gezellig in de auto, dat we de rit naar Houten bijna op de automatische piloot afleggen.”

Houten begint morgen (20.15 uur) de competitie met een thuiswedstrijd tegen Hellas, de ploeg die sinds dit seizoen onder leiding staat van Hans van Dijk. De coach bracht Houten in zeven seizoenen van de hoofdklasse naar de eredivisie, zijn terugkeer zal ongetwijfeld voor het nodige sentiment zorgen in Sportcentrum The Dome. Berendsen: “Van Dijk heeft veel voor deze club betekend, dus voor de mensen die met hetm gewerkt hebben, zal dit best een speciale wedstrijd zijn. Maar ik heb nooit onder hem getraind. Ik wil niet van hém winnen, maar van Hellas. Zoals ik elke wedstrijd twee punten wil. Ik geloof er echt in dat dit met deze ploeg mogelijk is. Met Job Reumer speelde ik bij Swift, Jarn van Gool en Stijn Hoefnagels ken ik van Jong Oranje. Er is veel kwaliteit en de drive is groot.”

Stiekem
Minimaal vierde hoopte Berendsen met Houten te worden, maar stiekem denkt hij aan meer. “Vorig seizoen kon de ploeg de blessures niet opvangen, de selectie is nu een stuk breder. Op de bank zitten spelers die het team niet slechter maken als ze erin komen. We hebben de afgelopen weken keihard getraind en alle oefenwedstrijden gewonnen. Of ik druk voel? Met Jong Oranje speelde ik op een WK, met Hurry-Up ging ik voor de Europa Cup naar het Turkse Göztepe. Daar zaten 3000 fanatieke Turkse toeschouwers in je nek te hijgen. Ik heb wel leren omgaan met wedstrijddruk. Laat de competitie maar beginnen, mijn nieuwe teamgenoten en ik zijn er klaar voor.”

"Thies is een creatieve speler"
Coach Rick Louw van de handballers van Houten is blij met de komst van Thies Berendsen. “Thies is een heel creatieve speler, die razendsnel in de break en dodelijk in zijn afronding is. Hij heeft niet voor niets alle jeugdselecties in Nederland doorlopen. Bovendien heeft hij ondanks zijn leeftijd al een schat aan ervaring. Met hem en Riemer van Markus hebben we twee uitstekende spelers voor de plek van linkerhoekspeler, al kan laatstgenoemde ook aan de rechterkant goed uit de voeten.”

Bron: AD 8 september (Auteur Martin Veldhuizen, fotograaf Ruud Voest)

 
www.handbalhouten.nl

WK-finale kijken in The Dome

14 december 2019
Kom jij ook zondag (in het oranje) bij ons in The Dome de WK-finale Nederland - Spanje kijken? De wedstrijd begint om 12.30 uur en is… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Zaterdag 14 december slechts 1 wedstrijd op het programma in The Dome. Om 19.00 uur spelen onze dames tegen WPK/Westlandia Handbal DS2.… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Gisteren is de HandbalNL Verenigingsloterij van start gegaan. Dit is een initiatief van het Nederlands Handbal Verbond en is volledig… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
De trekking van de Grote Clubactie is geweest. Check hier of je wat gewonnen hebt. Het lotnummer (of nummers) staat vermeld in de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven