Nieuws

Dinsdagavond 1 april 2014 een datum om nooit te vergeten!

01 april 2015

ALPHADEUREN HOUTEN PROMOVEERT NA WINST OP MHV’81 UIT MILL NAAR DE EREDIVISIE!

Na een achterstand van 9-11 bij rust winnen de mannen van Hans van Dijk en Hennie van der Vaart met 25-18. Alphadeuren Houten is hiermee als eerste ploeg uit de nacompetitie van de eerste divisie gepromoveerd naar de eredivisie. De wedstrijd werd om 20.00 uur gespeeld in sporthal de Slinger o.l.v. de heren scheidsrechter van Keeken en Broekhuizen.

De Houtenaren komen moeizaam in de wedstrijd en na krap 10 minuten in de eerste helft, bij een stand van 2-5 en na het 3e doelpunt van Geert van de Elzen van MHV’81 krijgt diezelfde speler een direct rode kaart door een grove overtreding op een speler van Alphadeuren Houten en komt de ploeg van Hans van Dijk in overtal en kan Jort Neuteboom de 3-6 binnenschieten. Er is dan nog een kwartier te gaan en na een time-out krabbelt Houten wat overeind en mede door de 5 doelpunten van Jort Neuteboom kan Alphadeuren Houten de achterstand terugbrengen naar 9-11 bij rust.

Na rust kan Maarten Kooijman via een 7-meter de 10-11 binnen schieten en gaat Houten er in geloven. Jort Neuteboom scoort zijn 6e en Tim Hemmes scoort via een prachtige break-out van keeper Richard Meinicke de 12-11 en Houten komt eindelijk op voorsprong. Het niveau van de wedstrijd is niet erg hoog maar de vechtlust is groot en de thuisploeg kan de voorsprong uitbouwen naar 19-15. Alphadeuren Houten wil erg graag promoveren en vandaag komt de droom uit!
Het harde werken en vele trainen wordt beloond met 6 punten uit 4 wedstrijden en nog 2 wedstrijden te gaan te gaan is Houten niet meer te achterhalen en mogen zij een treetje hoger!
Felicitaties aan de selectie met de promotie naar de eredivisie!