Nieuws

Verslag Jeugdkamp

03 juli 2017 door Michèle Kools
www.handbalhouten.nl
Het weekend van 9, 10 en 11 juni stond in het teken van jeugdkamp. De commissie is maanden druk geweest om voorbereidingen te treffen om er een spetterend weekend van te maken, denk hierbij aan de diverse jeugd- en recreanten activiteiten, cupcakes bakken (de cupcakes waar de bakkende dames en heren van de commissie nog nachten van wakker liggen) en het in elkaar zetten van het draaiboek.

Vrijdagochtend verzamelde de commissie bij The Dome om vervolgens met 5 volgepakte auto’s te vertrekken naar Mariahout. De commissie kan dan nog even heerlijk genieten van de rust en de locatie op orde maken. Eind van de middag komen de eerste vrijwilligers aan, om ons een handje te helpen en om daarna gezamenlijk onder genot van een hapje en een drankje het jeugdkamp in te luiden.

Rond 19:30 stromen de eerste kinderen binnen en deze worden goed onder handen genomen door de Sherrif (Ilonja), aangezien het gerucht ging dat de Daltons (die The Dome hebben overvallen) naar Mariahout waren gevlucht. Nadat de bedden waren ingericht gingen de kinderen starten met de eerste activiteit ‘Alles Mag Op Vrijdag’, tijdens dit spel zijn de trommelvliezen goed getest, gingen ze als waren Nijlpaarden achter ballenbakballen aan en werd er gekeken of je goed kon toneelspelen.
Ondertussen waren er echte ‘spookouders’ gearriveerd en werden deze onder begeleiding van onze grimeurs (Pammela en Joan) onder handen genomen om als ware spoken door het bos te sluipen. Sommige kinderen verheugde zich op de spooktocht, behalve als er een kettingzaag langs kwam, helaas voor Koen Meuken was Rainer Meuken toch echt in het bos te vinden met een heuse kettingzaag. Naast de kettingzaag affaire lag ook onze voorzitter in het bos (met een dubieuze dikke hand), waren er twee dames met ontzettende bloederige witte pakken te vinden in het bos en had Noortje het hoofd van Joan afgehakt. Naast de griezels hadden we blijkbaar ook een lieve heks in het bos zitten en wilde de C-jongens maar al te graag de twee lieve poppige dames knuffelen (nadat ze hun vriend hadden vermoord). Al met al was er een hoop gegil te horen in het bos.
Na de spooktocht was er nog tijd voor drankje en chipje en was toch echt bedtijd (voor de vrijwilligers), de meiden en jongens van de C en D waren nog lang niet moe en hebben de boel nog even op stelten gezet.
 
Zaterdagochtend na het ovenheerlijke ontbijtje van de Jumbo kwamen de kinderen van de E- en F Jeugd aan. Maar liefst 84 kinderen waren op het jeugdkamp 2017. Onder leiding van de voorzitter van de jeugdcommissie werd het jeugdkamp daadwerkelijk geopend, zijn er een aantal regels afgesproken en is er getest hoe snel en creatief de jeugd is met “The Floor Is Lava”.
Toen was het tijd om de teams voor het spellenkamp bekend te maken, dit keer was het de bedoeling dat je een puzzelstukje moest halen bij een van de vrijwilligers (en niet in de tent J) en vervolgens een puzzel moest maken met je teamleden. De F-, E- en de D-Jeugd hadden de puzzelstukjes zo gevonden, de C moest er echter wat langer over doen.
 
Zaterdagmiddag met de lunch kwamen de Daltons binnen vallen met je geld of je eten.. nadat dat niet lukte zijn ze weg gegaan.
 
Na de lunch begon het spellenkamp, onder leiding van de vrijwilligers kon je pijl- en boogschieten, sponzen gooien, totempalen bouwen, omgekeerd mikado’en, mega twisteren, estafette op de stormbaan, puzzel en kraak de code oplossen en waterpistolen race. Ondertussen was onze moeke druk bezig in de keuken, om iedereen weer te voorzien van een broodje knak.
Na het spellenkamp was het weer ouderwets de tijd om te buikglijden en met je teamgenoten te strijden om de langste afstand. Groot of klein, iedereen heeft zijn of haar buikglijdmoves goed laten zien.
Ondertussen was ‘de gezellige brabander’ gearriveerd en onder het genot van patatje, snackje en raketje konden we even bijkomen van een heerlijke kampdag. Na het eten was er nog even vrije tijd, zodat de kinderen zich konden voorbereiden op de ‘open podium’.
Onder leiding van onze Ronald kon je als individu of als team optreden op het eerste ‘Open Podium’. Hilarische acts zijn er voorbijgekomen, de D1 had ineens alleen maar meiden in het team, de meiden van F vroegen de weg naar het Wilde Westen en Bloem en Narelle gaven een workshop dansen. Daarnaast kwam traditiegetrouw Lotte op met het vliegenlied, de C-meiden lieten hun groepsdans zien en als klap op de vuurpijl gaven de vrijwilligers een ‘modern’ dansje weg.
Na afloop van het ‘Open Podium’ was het tijd voor smokkelen in het bos, hierbij was het bedoeling om edelmetalen te verzamelen voor munt, dit spel mag dan smokkelspel heten, het had meer iets weg van chaosspel waarbij lol voorop stond. Vervelende vrijwilligers die op daken lagen en de schrik van je leven gaf (toch Anne), een strenge kluis genaamd Milo en Bradley (die niet te chanteren waren) en razendsnelle indianen die over het veld renden om de edelmetalen af te pakken. Ondertussen waren onze kleinste toppers onder leiding van JP lekker aan het dansen op de Wii en hadden de mannen van het kamp het heuse kampvuur aangestoken om heerlijk marshmallows te bakken, sterke verhalen te vertellen en lekker te chillen.
 
Zondagochtend ging om 08:30 de wekker “Kind van de Duivel” (een pedagogisch verantwoordelijk liedje, lezen wij vandaag op nu.nl) en kregen de kinderen onder leiding van de dames van Shaun T een ‘Isanity’ training. Na de training was het tijd om te ontbijten, spullen op te ruimen en zich klaar te maken voor Levend Stratego. Maar, of een andere manier lukt het ons nooit om Levend Stratego te doen, dit keer was het natgooien van de vrijwilligers en de C-meiden een veel leuker spel en dan voornamelijk de reactie van Marjan (‘ik maak je dood’ gezicht). De kinderen konden nog even genieten op het gras en/of in het zwembadje, voordat de papa’s en mama’s ze kwamen ophalen. Tijdens de afsluiting werd bekend gemaakt dat team Oranje het spellenkamp had gewonnen en kreeg elke deelnemer een diploma.
 
Lieve kinderen en vrijwilligers, de jeugdcommissie heeft van jullie genoten. Tot volgend jaar!
 
Er gaat een speciale dank uit naar de vrijwilligers, die ons het weekend hebben geholpen om er weer een geweldig weekend van te maken. BEDANKT: Ronald, Ilonja, Bradley, Milo, Maarten, Wenda, Margreet, Fiona, Mark, Saskia en Marjan! Daarnaast een fantastische ‘dank je wel naar onze twee geweldige fotografen Wouter en Hanna en tot slot naar een spookachtige en dubieuze dank naar de spookouders: Pammela, Noortje, Rainer, Suzanne, Joan, Dick, Maria en Renk.
 
Lieve groetjes, de jeugdcommissie; Remco, Debby, Danielle, Michèle, Pepijn, Nicole, Jean-Pierre en Nadine.

 
www.handbalhouten.nl
The Dome/Handbal Houten heeft Freek Gielen voor twee jaar aangesteld als trainer/coach. De BENE-League-club uit Houten ziet in Gielen… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Handbal Houten en het Nationaal Ouderenfonds organiseerden op zaterdag 29 februari de try-out van OldStars walking handball. Onder… Meer >
 
www.handbalhouten.nl

Clinic voor E t/m C jeugd

28 februari 2020
Vandaag 28februari, was het dan zover. De clinic voor de E t/m C jeugd door Heren van the Dome/HandbalHouten HS1. Er waren bijna 30… Meer >
 
www.handbalhouten.nl

Help mee met Jantje Beton!

23 februari 2020
Van maandag 2 t/m 7 maart 2020, is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven