Dames 1 Handbal Houten promoveert naar de Hoofdklasse!

01 mei 2016
Zondag 01-05-2016 was het dan zover: Dames 1 had eindelijk de kans om te promoveren naar de Hoofdklasse. Wel moest er afgerekend worden met Avanti Wilskracht (uit Enschede) en Overwetering (uit Olst).

Om 09.00uur stonden de dames paraat om te vertrekken naar Twello. De selectie was niet compleet (Daimy op vakantie en Marlot geblesseerd), maar de selectie was wel heel fit en dat blijkt achteraf hard nodig te zijn geweest. Op naar Twello!!

10.10 uur kwamen we aan, en na nog wat gegeten te hebben gingen de dames omkleden en hun voorbereiding treffen. Na wat overleg tussen het technische trio onder leiding van Jelmer lag het strijdplan klaar voor de 1e wedstrijd: Gewoon de 1e wedstrijd winnen, is de basis voor een goed resultaat (niet meer en niet minder).

11.00 uur startte de wedstrijd tegen Avanti Wilskracht, na een gelijk opgaande 1e 15 minuten kwam Houten in het ritme. De open dekking van Avanti Wilskracht, bracht Remco op het idee om een lang getraind systeem in te brengen. Hier had Avanti totaal geen antwoord op, het ene naar het andere doelpunt werd gescoord. Dit resulteerde in een ruststand van 11-8 in het voordeel van Houten.

In de rust werden de dames toegesproken door Jelmer en Remco, meiden ga zo door het gaat goed!!! 2e Helft was een helft van veel strijd en vechtlust, Avanti zette nog 1 keer aan en kwam terug tot 1 goal. Maar daar waren de dames niet van onder de indruk, met ontzettend veel doorzettingsvermogen liepen de dames weer uit naar 3 goals verschil. En dit schommelde de hele 2e helft zo door, dan weer 2 goals en dan weer 3 goals verschil. Wat Avanti ook probeerde Houten bleef kalm en geduldig. Eindstand Handbal Houten-Avanti Wilskracht: 19-16.

Hierna volgde de wedstrijd tussen onze beide concurrenten Overwetering-Avanti Wilskracht. Deze wedstrijd werd algauw beslist door Overwetering, na 15 min was het verschil al 7 goals. En was het verzet al volledig gebroken voor Avanti, Overwetering kon al lekker gaan door wisselen en spelers rust geven voor de 2e wedstrijd. Na 25 minuten hadden we het gezien, en gingen we een korte wandeling doen, rondje sporthal. Bij terugkomst was de 2e helft nog bezig, verschil al 10 goals. Tijd voor onze dames om de kleedkamer op te zoeken om zich te gaan voorbereiden. Eindstand 30-17, Houten was gewaarschuwd!!

Om 14.30 uur was de allesbeslissende wedstrijd tegen Overwetering, ook nu lag het strijdplan weer klaar (GEWOON WINNEN). Overwetering was vooraf wel heel zeker van zijn zaak (zie bericht facebook 28-04 ‘’Dit keer gaan de dames de plek in de Hoofdklasse pakken!!). Dit was ook duidelijk te merken aan al het publiek uit Olst, met het nodige kabaal en het plaatselijke brandalarm waren zij naar Twello afgereisd. Hier dachten onze dames toch echt anders over, wat een strijd/vechtlust/mentaliteit/teamspirit!!

Houten kwam door zeer veel strijd op een 6-2 voorsprong, Overwetering was overdonderd en tijdens dat de tijd stil stond was er veel overleg tussen speelsters en de Coach, die blik in de ogen van Overwetering zei genoeg (wat moeten we nu?) Het was een wedstrijd van veel gele kaarten en tijdstraffen, dit resulteerde in dat Regina al na 20 minuten 1x geel had en 2x 2 minuten (ze was gewaarschuwd). Houten wist de rust te bereiken met een voorsprong van 13-9.

In de rust werden de dames toegesproken door Jelmer en Remco, zaak was vooral “pak je rust’’.  “Blijf de 2e helft rustig en wees verstandig en zorgvuldig zijn in de aanval de dekking is goed”. Dit lukte niet heel lang Overwetering kwam terug tot 13-11 (mandekking Regina), hierna kwam Houten weer terug naar 16-12. En toen pakte Regina haar 3e 2 minuten dus rood, dat was 1 speler minder. Hierna volgde de een na de andere tijdstraf, de ene terecht de ander zo zijn vraagtekens. Tot overmaat van ramp viel Michèle uit met kramp, en zij kon echt niet meer verder (Michèle zelf wilde nog wel) dat was 2 spelers minder. Daarna was het hoofdzaak voor het technische trio het hoofd koel te houden en verstandig te blijven coachen. Na vele blessurebehandelingen voor Houten kwam het eind in zicht. Houten kwam tot 2 maal toe met 3 veldspelers te staan, maar ongelofelijk maar waar de Dames weten gewoon nog te scoren en de dekking dicht te houden. Alleen bij de 2e keer dat Houten met 3 man kwam te staan, wist Overwetering pas te scoren WAT EEN DEKKING. Dit was het breekpunt voor Overwetering en Houten kon gemakkelijk uitlopen naar 6 doelpunten verschil 20-14. De tijdstraffen bleven vallen, maar de dekking wist van geen ophouden en met een fantastisch keepende Linda was er geen doorkomen aan. Met nog 4 minuten op de klok was het gedaan, en was het uitspelen van de wedstrijd. Dit tot grote frustratie van het meegereisde publiek uit Olst.
Eindstand 21-19, en het feest kon beginnen.

Geef aan Jantje Beton!

13 maart 2024
Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Kinderen… Meer >

Max, Jasper, Lucas en Bjorne van de E2 zijn aan het collecteren voor Jantje Beton in de wijk het Land. Meer >

In het kader van blessurepreventie heeft Fysio Moov een aantal weken terug ingezet op een nieuwe warming-up voor onze teams. Onder… Meer >

Aanstaande zaterdag speelt L. Van Raak Milieutechniek/Handbal Houten haar laatste BENE-League wedstrijd van dit seizoen. Nog vóór… Meer >