Nieuws

Trio handbaltalenten symbool voor nieuwe koers Houten

16 maart 2017
www.handbalhouten.nl
Naar het hoogste doel. De handballers van Alphadeuren Houten kunnen vanavond de halve finale van het bekertoernooi bereiken. Promotie naar de Bene League is voorlopig een brug te ver, zeker nu de club nadrukkelijk voor de jeugd kiest.

Milo Bos, Rowan Hilbers en Rogier Teeuwissen kregen dit seizoen al geregeld speeltijd van coach Hans van Dijk. Of de 17-jarige A-junioren vanavond in het bekerduel met Quintus (20.45 uur) in actie komen is de vraag. Maar ze zitten alle drie bij de selectie en moeten de komende jaren een belangrijke rol gaan spelen bij de Houtense ploeg. Het trio kwam in 2014 naar Houten en staat symbool voor de nieuwe koers van Houten.
Bos maakte als eerste zijn eredivisiedebuut. “Ik mocht vorig jaar in het nacompetitieduel tegen Arnhem al meedoen. Dit seizoen heb ik best veel gespeeld en daar ben ik hartstikke trots op. Maar ik wil meer, school komt wat mij betreft op de tweede plaats.” Hilbers: “Ik hoopte aan het begin van het seizoen op een paar minuten in het eerste. Het zijn er ongeveer tachtig geworden, verdeeld over acht, negen wedstrijden.”
Teeuwissen debuteerde, net als Hilbers, met een doelpunt. “Tegen Hellas mocht ik in de laatste minuut een strafworp nemen, die er gelukkig in ging.”

Zijn jullie klaar voor de eredivisie?
Teeuwissen: “Toen ik pas bij de selectie zat, leek het net of ik niet kon handballen. De spelers waren zoveel beter en sterker. Nu is dat verschil minder groot. We hebben sowieso een hele goede lichting jeugdspelers, waarvan er een aantal, waaronder ik, zeker het eredivieniveau aankunnen.”
Bos heeft dezelfde mening: “Er is voldoende talent, maar ik denk dat de club voorlopig nog niet zonder jongens van buitenaf kan.”
Hilbers: “Volgend seizoen is handhaving in de eredivisie het belangrijkste. Het seizoen daarop kunnen we dan weer voor promotie spelen.” Teeuwissen vraagt zich af of dat een realistisch doel is: “We zullen dan wel stabieler moeten presteren, want we hebben dit jaar geweldige wedstrijden afgewisseld met hele slechte.”

Met of zonder Houten, ooit spelen jullie op het hoogste niveau?
Hilbers: “Dat is wel  mijn doel. Hoewel ik nog voor Oranje O16 mag uitkomen, train ik elke donderdag op Papendal met de nationale selectie O19. Ik drink en rook niet en neem vaker een stuk fruit dan ik naar McDonald’s ga.”
Bos zat in het verleden bij Oranje O15 en hoopt in de toekomst voor O19 geselecteerd te worden. “Ik ben zeven dagen per week met mijn sport bezig en ga twee keer per week naar de sportschool om sterker te worden. Alleen in de zomervakantie neem ik wat gas terug.”

Renk Vermeulen: “Fantastische ontwikkeling!”
“Het is geweldig dat we Milo, Rowan en Rogier al zo vaak in actie zien bij ons eerste”, zegt Houten-voorzitter Renk Vermeulen. “Het beleidsplan van Hans van Dijk en de uitvoering daarvan met zijn technische staf zorgen ervoor dat deze jongens haast vanzelfsprekend hun opwachting maken in de eredivisie. Dat is een fantastisch ontwikkeling! Bijna nergens in Midden-Nederland krijgen jeugdspelers deze kansen. Daar gaan we de komende jaren vooral mee door.”

(Bron: Martin Dijkhuizen, AD 16 maart 2017)

 
www.handbalhouten.nl
Na vier seizoenen verlaat ook Harmen Voogt The Dome/Handbal Houten. De 35-jarige goalie hangt zijn toque nog niet aan de wilgen, maar… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Afgelopen seizoen speelde een wel heel bijzondere speler bij The Dome/Handbal Houten: Noelvis Roblereve. De 1.88 meter lange en 90 kg… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Eerder blikten wij met Hennie van der Vaart terug op afgelopen seizoen. In dit laatste deel van het drieluik kijken wij met hem naar de… Meer >
 
www.handbalhouten.nl
Handbal Houten heeft de technische staf voor de Herenselectie van komend seizoen rond. Freek Gielen is trainer/coach voor Houten 1, de… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-03-2020 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-10-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
22-09-2019 Meer >

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-11-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-06-2018 Meer >
 
 
 
15-05-2018 Meer >
 
12-05-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
16-04-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-12-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-11-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-05-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
09-03-2017 Meer >
 
07-03-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-01-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-12-2016 Meer >
 
 
 
27-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
29-08-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Handbal Houten
Terug naar boven